قوانین مهاجرت به استرالیا

جهت مهاجرت به استرالیا از طریق مهارت و تخصص باید دارای شرایط زیر باشید:

سن شما نباید از ۴۹ سال بیشتر باشد.
باید دارای مدرک تحصیلی باشید که نشان دهد شما در رابطه با یک حرفه خاص دوره تئوری گذرانده و در آن زمینه مدرک معتبر دریافت نموده اید. مدارک معتبر می تواند از جمله: مدارک دانشگاهی که دانشگاه و معدل آن مورد تایید مراکز علمی استرالیا باشد، دبپلم فنی حرفه ای هنرستان، دیپلم فنی حرفه ای از موسسات و سازمانهای معتبر دیگر که طول دوره گذرانده شده در آنها حداقل۹۰۰ ساعت باشد. مدارک کامپیوتر که مربوط به مایکروسافت و غیره باشد. بنا بر این تنها اینکه بصورت تجربی کاری را آموخته باشید و مدرکی در زمینه حرفه خود نداشته باشید جهت مهاجرت به استرالیا و اخذ اقامت استرالیا کافی نمی باشد. جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت به استرالیا از طریق مدارک مهندسی و یا مهارت های فنی حرفه ای به شما پیشنهاد می نماییم قبل از هر گونه اقدام مطالب مربوطه را در سایت اداره مهاجرت استرالیا نمایید.
باید در زمینه یک حرفه حداقل یک الی هشت سال سابقه کاری داشته باشید. گواهی سابقه کار شما حتما باید از یک محل کار معتبر بوده و جزئیاتی از قبیل طول مدت استخدام، میزان حقوق و شرح وظایف کارمند حتما باید در گواهی سابقه کار ذکر شده باشند. طول دوره سابقه کار که باید ارائه گردد بسته به رشته تحصیلی شما میتواند متفاوت باشد. برای بعضی از رشته های تحصیلی مثل مدارک فنی حرفه ای حداقل باید ۵ سال سابقه کاری داشته باشید. برای بعضی از رشته های دانشگاهی ۳ سال و حتی گاها ۱ سال سابقه کار کافی می باشد. لطفا توجه داشته باشید که ارائه سابقه کاری صوری جهت مهاجرت به استرالیا و اخذ اقامت استرالیا توصیه نمی شود. به این دلیل که همیشه این امکان وجود خواهد داشت که سابقه کاری شما از طرف سازمانهای ارزشیابی مدارک در استرالیا و یا اداره مهاجرت استرالیا استعلام شود و در صورت پیدا کردن هر گونه تناقض و یا نا هماهنگی در سوابق کاری شما، پرونده تان مردود خواهد شد. بنا بر این اگر از طریق سوابق کار صوری اقدام می نمایید به این مسئله اشراف داشته باشید که ریسک این وجود خواهد داشت که پس از استعلام پرونده تان مردود گردد و مسئولیت پذیرفتن این ریسک با خود شما خواهد بود.
استرالیا یک کشور انگلیسی زبان است و توجه داشته باشید که جهت اخذ اقامت این کشور حتما باید زبان انگلیسی خود را تا حدی تقویت نمایید که بتوانید پس از ورود به استرالیا امورات اولیه زندگی خود را انجام دهید و ندانستن زبان انگلیسی برایتان باعث بوجود آمدن مشکل نشود. به همین جهت کشور میزبان هم علاقه دارد شما قبل از ورود تا حد مطلوبی زبان انگلیسی بلد باشید و قبل از اینکه شما مدرک قبول شدن در امتحان زبان انگلیسی آیلتس IELTS را ارائه ندهید، اداره مهاجرت استرالیا به شما اجازه ورود نخواهد داد. در بعضی از رشته ها ی تحصیلی می توانید مدرک آیتلس IELTS را پس از ارزشیابی و معادل سازی مدارکتان در استرالیا ارائه نمایید. اما در بعضی از رشته ها باید از همان اول مدرک آیلتس IELTS خود را همراه با باقی مدارک به سازمانهای ارزشیابی مدارک در استرالیا ارسال نمایید.
اینکه قبلا از کشور استرالیا ویزا گرفته باشید– تحصیلی، کاری و یا حتی ویزاهای توریستی — و نیز سطح تحصیلات همسرتان و معلومات زبان ایشان – برای افراد متاهل – میتواند در شرایط اخذ اقامت از کشور استرالیا تاثیر گذار باشد.

از آنجا که به نظر می رسد این قوانین با نیازهای بلندمدت استرالیا همخوانی ندارد، تغییرات و ملاحظاتی با در نظر گرفتن هجوم بیش از ۶۰۰,۰۰۰ مقیم موقت که به یک جمعیت در حال رشد، افزوده می شود، در جریان هستند.

کریس ایوانز(Chris Evans)، وزیر مهاجرت استرالیا در اقدامی سازنده، به Age (یکی از روزنامه های معتبر استرالیا) گفت که هیئت دولت موافقت خود را برای توسعه یک طرح ۵ تا ۱۰ ساله اعلام کرده است که در آن به بررسی گروههای مهاجری که مورد نیاز استرالیا است، محل استقرار آنها و نیاز مازاد آنها برای مسکن، حمل و نقل، آب و سایر منابع و … بپردازد.

چنانچه ۱۳,۵۰۰ پناهنده و ۴۷,۷۸۰ مقیم نیوزلندی ساکن در استرالیا را نیز به این جمعیت اضافه کنیم، می توان گفت در سال گذشته ۲۳۲,۵۹۸ نفر به استرالیا وارد شدند که نسبت به رقم سال گذشته که ۲۱۹,۰۹۸ نفر بود، ۸/۱۲% افزایش داشته است.

اما با توجه به آمار روزنامه اِیج ۶۵۷,۱۲۴ مهاجر موقتی دیگر نیز در سال گذشته با مجوز کار وارد استرالیا شدند که این یک رشد ۱۱ درصدی مهاجران موقتی به استرالیا است.

به واسطه افزایش دانشجویان بین المللی ( بیش از ۱۵ درصد که به ۳۲۰,۳۶۸ نفر رسید) و ویزاهای کار و تفریح ( بیش از ۲۲ درصد که به ۱۵۴,۱۴۸ نفر رسید) بوده است.
این افزایش با ۹ درصد کاهش در ویزای ۴۵۷ ( ویزای موقت تخصص با اسپانسر که در سال ۱۹۹۵ معرفی شد) جبران شد.

افزایش شمار مهاجران موقت که مجوز کار در استرالیا را دارند، موج مهاجرتی بی‌سابقه‌ای را ایجاد کرده است. سناتور کریس ایوانز گفت: “صرف نظر از اینکه هر ساله ۵,۰۰۰ نفر با قایق و به صورت غیر قانونی وارد استرالیا می شوند، این کشور به یک مباحثه منطقی در امور مهاجرتی نیاز دارد”.

امسال رقم مهاجرت دائم از طریق تخصص ۱۱۵,۰۰۰ اعلام شد. اما علاوه بر آن، بیش از ۵۰۰,۰۰۰ نفر به طرق مختلف از جمله: ویزای دانشجویی، ویزای کاری موقت و ویزاهای کار و تفریح وارد استرالیا شدند.

سناتور کریس ایوانز اضافه کرد که مهاجرت باید عامل نیروی کار استرالیا باشد بدین معنی که شمار زیادی مهاجر به خصوص مهاجران جوان و متخصص باید جذب شوند.

اما تمایل مهاجران از جمله دانشجویان خارجی که با ویزاهای موقتی به استرالیا آمده اند به اخذ اقامت دائم؛ نباید سیاستهای مهاجرتی استرالیا را تحت الشعاع قرار دهد.

هرچند که تصمیم درباره اینکه چه کسانی به استرالیا راه پیدا کنند، هنوز با کارفرمایان است اما در عوض استرالیا نیز به دنبال متخصص ترین مهاجران است.

مردم استرالیا به این فکر می کنند که ما مردمی خوش بخت هستیم و طبیعتاً مردم سایر کشور‌ها به کشور ما می آیند. این فکر تا حدودی درست است. اما کشورهای دیگر هم در این میان به طرز افزاینده‌ای به بازاریابی خود می پردازند.برای همه ویزاهای فوق فرد بایستی ۶۰ امتیاز بیاورد.

مهمترین نکاتی‌ که الان باید در نظر داشت این هست که:

برای ویزاهای مستقل (یعنی‌ کسانی‌ که حمایت ایالتی‌ ندارند) از این به بعد برای هر رشته تعداد مشخصی‌ در سال پذیرفته میشود. مثلا رشته حسابداری ۵۰۰ نفر. و همینکه ظرفیت تکمیل شد بقیه افراد آن رشته حتی اگر امتیاز بالائی داشته باشند به سال بعد فرستاده میشوند (تقریبا شبیه سیستم کانادا).
بنابر این برای ویزای ۱۸۹ یا مستقل فرد هر چه امتیاز بیشتری بیاورد شانس انتخاب شدن و زودتر انتخاب شدنش بیشتر هست.
هر ماه تعدادی از کسانی‌ که بالاترین امتیاز را دارند از لیست انتخاب میشوند. البته اگر فرد انتخاب شد ولی‌ ظرفیت رشته تکمیل شده بود نوبت فرد بعدی با امتیاز مشابه یا کمتر ولی‌ از رشته دیگر میشود.
هر وقت افراد با امتیاز بالاتر همه انتخاب شدند و نوبت به افراد با امتیاز پائینتر و مساوی رسید، اولویت با کسانی‌ خواهد بود که زودتر اقدام کردند.
لیست جدیدی از رشته‌های مورد نیاز فعلی اعلام شده است. در واقع این لیست شامل اسکجوول ۱ و ۲ هست. ۱ برای ویزای مستقل هست. ۱ و ۲ برای همه ویزاها. مثلا اگر کسی‌ بخواهد توسط ایالت انتخاب شود میتواند از هر رشته که در این لیست هست انتخاب شود ولی‌ کسی‌ که برای ویزای ۱۸۹ یا مستقل اقدام می‌کند فقط از سکجول ۱ میتواند انتخاب کند.
از مشکلات این روش این هست که خیلی‌ مشکل هست بدانیم فرد کی‌ انتخاب خواهد شد. ممکن است فردی ۷۰ امتیاز بیاورد ولی‌ از شانسش در رشته خاصی‌ باشد که همه ۷۰ امتیازی یا بیشتر بودند و همه زودتر از ایشان اقدام کردند و انتخاب شدند. بر عکس ممکن است کسی‌ ۶۰ امتیازی باشد و سریع انتخاب شود.

خوشبختانه در مورد کسانی‌ که از یکی‌ از ایالتها اسپانسرشیپ میگیرند وضعیت فرق دارد. در واقع دیگر اینکه چه کسی‌ امتیاز بیشتر دارد ملاک نیست بلکه هر کسی‌ که ۶۰ امتیاز بیاورد (شامل امتیاز اسپانسرشیپ) مثل سابق به ترتیب زمان ثبت نام انتخاب خواهد شد.

من به طور خلاصه مراحل کار را برای ویزاهای مهارتی در اینجا باز خدمتون توضیح میدهم:

مرحله ارزیابی مدرک توسط اداره مربوطه.
این مرحله حدوداً ۲-۴ ماه طول می‌کشد و برای این مرحله مدارکی مثل صفحه اول پاسپورت، ترجمه شناسنامه، ترجمه مدارک تحصیلی‌ (دیپلم به به بعد)، ریز نمرات، سابقه کار، و… لازمه.
بر اساس مدارک تحصیلی‌ و سابقه کار شما اداره ارزیابی شما را ارزیابی می‌کند و به شما راجع به مدرکتون و اینکه آیا مثلا مدرک لیسانس شما معادل لیسانس هست یا فوق دیپلم نظرشان را میگویند و نیز سابقه کارهای شما را تایید میکنند و مثلا میگویند شما ۱۰ سال سابقه کار دارید.
بر اساس این نامه ما می‌تونیم امتیاز شما را دقیق تر محاسبه کنیم.
اگه امتیاز شما ۶۰ بود یا نزدیک به ۶۰ بود آنوقت میتونیم اسم شما را در لیست ذخیره وارد کنیم. از اینجا به بعد بسته به امتیاز شما ممکن است همان ماه اول اسم شما از لیست انتخاب بشود و یا اینکه اگر امتیاز تان کم باشد ممکن است تا ۲ سال در لیست بمانید و اسم تان انتخاب نشود. مثلا اگر شما ۶۵ امتیازی باشید، به صورت اتوماتیک از همه ۶۰ امتیازی‌ها جلو می‌افتید (مگر اینکه ظرفیت رشته شما تکمیل شده باشد) و وقتی‌ که ۶۵ امتیازی نبود اونوقت از ۶۰ امتیازی‌ها به ترتیب تاریخ ثبت‌نام انتخاب میکنند.
ضمن اینکه اسم شما در لیست ذخیره هست، شما میتوانید مرتبا به امتیازات تان اضافه کنید، مثلا اگر سابقه کارتان زیادتر بشود یا نمره زبان بهتری بیاورید یا امتیاز زبان فارسی بگیرید یا یکی‌ از ایالتها شما را اسپانسر کنند و ….(در این زمینه ما کمکتون خواهیم کرد ولی‌ خودتون هم باید فعال باشید).
به محض اینکه اسم شما از لیست انتخاب شد شما ۲ ماه فرصت دارید که مدارکتون را برای اداره مهاجرت بفرستین و معمولا طبقه اونچه که قول دادن ممکن هست ظرف چند ماه ویزای شما صادر شود.
در واقع طبق قوانین جدید، افراد لازم نیست به طور طولانی مدت منتظر ویزا بمانند و به محض اینکه اسمشان انتخاب شد افسر پرونده تعیین میشود و ظرف چند ماه جواب ویزا می‌‌آید.
برای گرفتن امتیاز اسپانسرشیپ ایالتی‌، علاوه بر اینکه شما میتوانید به صورت قبلی‌ یعنی‌ مستقیماً برای ایالت اقدام کنید، میتوانید هر ایالتی‌ دوست دارید بروید، موقع نامنویسی برای لیست ذخیره، اسم آن ایالت را انتخاب کنید که بدین ترتیب ایالت اگر دید شما شرایطشون را دارید شما را انتخاب می‌کنه و بهتون امتیاز میدهند.
توجه داشته باشید که قوانین مهاجرتی همواره در حال تغییر و بروز شدن میباشند، بنابراین پیش از اقدام حتما صحت قوانین و راهکارهای توصیه شده را با وبسایت رسمی دولت استرالیا مقایسه نموده و یا با افراد کاملا آگاه در این خصوص مشورت نمائید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *